Put do EBC*L sertifikata

Sertifikacija procenjuje i potvrđuje stečena znanja i kompetencije.

 

EBC*L SERTIFIKAT SE DOBIJA ISKLJUČIVO POLAGANJEM EBC*L ISPITA.

 

Na temelju standardiziranog kataloga znanja napravljen je sistem sertifikacije jednak u svim zemljama sa ujednačenim načinom ocenjivanja i bodovanja. Na ovaj način EBC*L sertifikat je međunarodno uporediv pokazatelj poslovnih kompetencija

 

Priprema

 

Pripremu za polaganje EBC*L ispita moguće je ostvariti na nekoliko načina:

 

  • Samostalno učenje uz zvanične nastavne materijale EBC*L-a i e-learning programa “Easy Business”

 

  • Samostalno učenje uz zvanične nastavne materijale EBC*L-a, e-learning programa “Easy Business” i obuke koje sprovode obrazovni subjekti u nekom od akreditovanih ispitnih centara – “blended learning”

 

Ovaj sistem obuka prate specijalno razvijeni nastavni materijali na evropskom nivou koje je nacionalni predstavnik preveo na srpski jezik. U nastavne materijale spadaju: 2 knjige (za nivo A i B), radne sveske sa studijama slučajeva i program EasyBusiness za e-learning.

 

Samostalno učenje

 

Samostalno učenje je bazirano na predhodno stečenom znanju i iskustvima, ili pripreme za ispit iz sopstvenih materijala na osnovu detaljnog standarda kompetencija koje su postavljene za dati modul, odnosno nivo.

 

E-learning

 

Prilikom registracije polaznici dobijaju username i password pomoću kojih se loguju na web portal, gde imaju pristup E-learning programu Easy Business.

 

Ovaj program je koncipiran kao multimedijalni materijal koji se u potpunosti prilagođava Vašem tempu i načinu učenja, što predstavlja jednu od najvažnijih pogodnosti e-learninga. Kroz praktične primere, praćene dinamičkim slikama i tekstom, materija postaje lako razumljiva i jasna.

 

Obuka

 

Obuke mogu sprovoditi akreditovani obrazovni centri. Nastavu održavaju visoko kvalifikovani i obučeni eksperti iz konkretnih oblasti, što garantuje kvalitet nastave. Tokom obuke možete postavljati pitanja, dopuniti svoje stečeno znanje i rezmenjivati iskustva sa drugim polaznicima.

 

Akreditovani centri imaju pravo da samostalno na osnovu postavljenih standarda kompetencija, kreiraju program obuke.

 

Polaganje ispita:

 

  • 2 sata, pismena forma, bez pomoćnih skripti
  • 21 pitanje (pitanja znanja, razumevanja oblasti, studija slučaja)
  • Zapečaćene koverte(čak ni osobe koje nadgledaju sprovođenje ispita ne znaju pitanja)
  • Ocenjivanje ispita vrše obučeni ocenjivači koje akredituje EBC*L National Representative Office
  • 75 od 100 poena mora biti ostvareno da bi se položio ispit